måndag 18 oktober 2010

Hundutställning i Tromsö

Ihelg har vi varit i Tromsö på hundutställning. På lördag var det Tromsö Hundeklubb som anordnade en nationell utställning, där fick både Roxy och Zelda tävla. Roxy, som är helt urfälld, fick en tvåa. Det kändes fruktansvärt, på förra utställningen fick hon ju ett CERT. Kan hon ha blivit så pass mycket fulare? Hur som helst så var det ju förväntat, jag var inte förvånad. Helst inte när jag såg konkurransen, som var jättehåriga. Vi tar igen det nästa år. För Zelda gick det betydligt bättre, hon tävlade i valpklass 6-9 månader. Hon vann både sin klass och btkl. valp, slutade med HP och BIM. Brorsan Ilo tog hem BIR. Men, vi är ändå jättenöjd. Det var 8 tollarvalpar totalt, 1 hane och 7 tikar, och hon var näst bäst =)

På söndag var det bara Roxy som fick tävla, då var det NKK som anordnade och de hade ingen valpklass den dagen. Det gick bättre den här dagen, hon fick en 1:a och därefter blev placerad som 3:a i konkurrensklassen. Med tanke på hennes urfällda päls är jag nöjd. Hade jag inte varit så flitig med att anmäla i tid så hade Roxy fått stanna hemma, men när man betalat en anmälningsavgift på nästan 800 kr så lämnar man inte hunden hemma =)

Min syster och settern Bruno var också med, för dom gick det jättebra. Han blev BIR båda dagarna, ena dagen med ett cacib dessutom. Han blev dessutom BIG-1 och fick springa i BIS-ringen, hur ofta händer det på en stor utställning? =)

Hemsidan är uppdaterad med helgen resultat, samt kritiken hundarna fick. Jag har också uppdaterat de planerade utställningarna till 2011, som finns på samma sida. Klicka nedan för att komma till hemsidan, därefter klicka på "utställningsresultat".

Maalarigårdens Wubba af Mikkel "Ilo" BIR & Maalarigårdens Rose Line af Mikkel "Zelda" BIM

2 kommentarer:

  1. Grattis igen! Vilka snygga hundar ni har :), kan man vara annat än stolt som uppfödare!!!

    SvaraRadera
  2. Nä, men så här snygga hundar kan ju uppfödaren inte vara annat än stolt ;)

    SvaraRadera