fredag 30 december 2011

Julklappar, julträning, julbus, julbad...

Julklappar
Ja, julen är över och det nya året är här inom kort. Har länge nu kännt att vi behöver nya/fler dummys, så nu när uppfödaren tagit in dummys från Paw of Sweden till hennes butik så bestämmde vi oss för att köpa sådana, det är ju så fina färger på dem =) Zelda fick två st tvåfärgade små dummys (250g), en enfärgad stor (500g) och en tvåfärgad stor (500g). Så, här innan julafton for vi ut och tränade lite apportering med de nya fina dummysarna. Vi tränade lite dirigering och innan dagens slut så fungerade det rätt så bra. Så länge Zelda ser dummyn är det inga problem, det är när dummyn är mer gömd hon inte riktigt litar på mina dirigeringar. Så, det ska vi fortsätta att träna på. Läste på någon sida där man använde skålar med godis i när man tränar in dirigering och sånt. Har funderat på att testa det. Annars så står det inte så mycket på internet om hur man tränar in dirigering/linjetag så det kommer nog bli lite av en utmaning. Men vi tränar på =) 
Julträning
Efter träningen så tog jag med båda hundarna, samt kameran, ut på träsket så det fick springa och leka på isen. Zelda studsade fram och tillbaka i djupsnön, till och med Roxy busade till litegrann =)  
Julbus med Zelda
Julbus med Roxy

Zelda på träsket
 
Roxy på träsket
Sist, men framförallt inte minst, så fick Zelda en till julklapp. Nämligen ett pass hundsim på Älvdalens Hundhälsa i Råneå. Eftersom hon inte har några problem i leder eller liknande var det bara ett träningspass för henne. Hade det varit närmare hade jag helt klart varit och simmar ofta, tror det är riktigt bra träning för hunden. Man kunde se på henne hur trött hon blev. Här nedan kommer en kort film från simträningen hennes.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar