tisdag 21 juni 2011

Röntgen & utställningar

Nu börjar det vara länge sedan jag uppdaterat bloggen. Vi kan ju börja med de positiva resultaten. Zelda har röntgat höfter och armbådar. Resultaten på höfterna blev A och på armbågarna ua. Väldigt skönt att slippa oroa sig för det nu iaf =))

Sen har vi varit på lite fler utställningar. Förra helgen (11-12 juni) var vi i Vännäs på utställningar. På lördagen ställde jag Roxy för Patric Ragnarsson på SKKs internationella utställning. Slutade med excellent i Ökl och 1 i Ökk, tyvärr utan ck. Men dommaren var bra och jag var nöjd över kritiken, det Roxy faller på är som vanligt hennes ostabila frambensrörelser. På söndag ställde jag först Zelda för Yvonne Larsson (SKK internationell.) Här visade Zelda något jag aldrig tidigare sett. Hon var jätterädd för dommaren, och praktiskt taget flög bakåt i kopplet. Hon fick Very Good i Junkl. och dommren sa att hon hade fått excellent om hon inte backat så som hon gjorde. Så surt. Därefter ställde jag Roxy för Marie Gadolin på SSTS officiella utställning. Hon fick bra kritik och det hela slutade med excellent i Ökl, 1 i Ökk, ck och 4 btkl. Där är jag jättenöjd, med tanke på att det var 31 hundar anmälda till specialen.

Under veckan som kom har vi tränat med Zelda på att inte backa så mycket som ett steg när människor kommer fram till henne, det har gått jättebra. Hon är ju inte alls rädd för människor, utan är väldigt frammåt av sig. Det gör ju det hela lite svårare att träna på eftersom hon inte visar det här beteendet på andra ställen än inne i ringen.

Helgen därefter (18-19) var det dags för Gällivares internationella utställning. Zelda ställdes för Annika Ulliviet-Moe och såklart visade hon samma flyktbeteende igen när dommaren skulle komma fram till henne. Resultatet blev såklart inte bättre än Very Good även denna gång. Jag blir galen. Ska med henne på utställningsträning (NNKK) på torsdag så får vi se om den träningen kan ge oss nått. Sen funderar jag också på att låta Zelda leka med en boll innan vi går in i ringen, samt ev. ha den som belöning ibland när vi är inne i ringen. Vi har ett par utställningar kvar nu i år, så vi får hoppas på att det här kan lösa sig innan säsonen är slut.

Hemsidan är också uppdaterad. Under fliken "resultat" kan ni läsa kritiken som hundarna har fått på utställningarna. Fliten "mountainduck's" är också uppdaterad med hd/ed resultat, samt lite utställningsresultat. Avslutar med lite utställningsbilder.

Zelda inne i ringen, Vännäs 12/6 2011

Syrran Akai inne i ringen, Vännäs 12/6 2011

Roxy i ringen, Vännäs 12/6 2011

2 kommentarer:

  1. Riktigt fina vovvar du har!:) Min mamma har uppfödning av tibetansk spaniel och det är hundar med riktigt härliga personligheter:)

    SvaraRadera
  2. Oh min gjorde exakt samma sak men han morrade och skällde som en tok också! Han är (var) väldigt framåt men efter den utställningen har han blivit jätte osäker, när ngn vill klappa hnm smyger han fram men om personen inte bryr sig om honom söker han kontakt och vill bli klappad. Tränat som en tok på socialiseringen, har blivit något bättre men nu är barn ett stort problem, måste vara den här jäkla trotsperioden...

    SvaraRadera