tisdag 4 januari 2011

Zelda har stött på råttfällan

Det är så att Zelda tycker väldigt mycket om att stjäla mat, det har hon gjort sedan hon kom till oss. Hon är värst just efter hon ätit sin mat, då är hon extra hungrig. Men finns det mat på bänken i rätt avstånd från henne, så visst försöker hon ta det. Vi fick ganska snabbt lära oss att alltid plocka bort stekpannor och kastruller från bordet direkt efter vi ätit färdigt, och med direkt menar jag att det kunde inte ens vänta så länge som det tog att sätta in de smutsiga tallrikarna i diskmaskinen. Hon är snabb, lilla orange =) Allteftersom hon vuxit har allt mer försvunnit från bänken, när vi skulle göra en lite mysigare fredagsmiddag för inte alls så länge sedan så försvann det ett par skivor rå fläskfilé. Det har även försvunnit bulla, mackor, korv, lax, skinka, grönsaker...ja jag kan nog fortsätta hur länge som helst. Hon vet att hon inte får hoppa upp mot bänken, men hon har insett att efter att matte eller husse säger "NEJ" så har hon fortfarande några sekunder på sig att försäka få den där mumsbiten innan någon är där och drar ner henne. Listig liten typ. Nu är det så att min syster har en likadan hund (fast en setter), en liten Trixa som också alltid är alldeles för hungrig för att låta människans mat vara. Åter till rubriken. Vi firade nyårsafton hos min mamma, jag, sambon, sonen, syster och hennes kille + alla hundarna. Där blev vi bjudna på lyxmiddag, men våran mamma börjar vara trött på att ge den åt hundarna våra, dom stjäl precis lika mycket borta som hemma. Så, hon hade placerat ut råttfällor på bänken, efter maten placerades även några på köksbordet så att vi inte hela tiden skulle behöva vakta och mot slutet av kvällen kom även en råttfälla till vardagsrumsbordet. Båda hundarna lyckades få råttfällorna att smälla. Ingen av dom fastnade i dom, de var sånahär små råttfällor för typ möss eller nå. Men smällen skrämde dom allt litegrann. Zelda gick och gömde sig under bordet, en stund i alla fall, innan hon försökte sig på den igen. Men, hon lärde sig att om man puttar till den med nosen så smäller det otäckt högt, och den flyger iväg, men sen är den borta. Och då minsann, då är det fritt fram till maten. Hon är inte dum inte. Men visst, inte var hon lika ivrig på att stjäla. Hemma stjäl hon precis lika mycket, men sonen tycker det är hemskt med råttfällor och vill absolut inte att vi ska ha några hemma. Jag skulle även tro att nästa gång vi besöker min mamma har hon glömt vad allt med råttfällor heter och stjäl lika mycket igen. Så, råttfällor och tollare går inte riktigt ihop. Ähh, vad gör några bitar fläskfilé eller murkelgratinerad älgfilé när man har en liten orange? =)

Ja, hur som helst. Nyår gick bra. Hundarna var inte alls rätt för raketerna, nästan så att vi trodde att dom var döva. Dom reagerade inte alls på smällarna, visade inte alls att dom hörde något. Trots att vi var utomhus när det smällde. Men, jag antar att det är ett gott tecken.

Idag är Zelda 9 månader, och det skulle komma nya bilder. Tyvärr har vi inte fotat ännu. Jag ska. Jag hade tänkt fota ståbild utomhus, men idag är det närmare 25 minus och det känns lite kallt för att hunden ska stå still. Kylan verkar ska hålla i sig så tyvärr blir det nog ståbild inne. Men, vi får se...och snart får ni också det =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar