torsdag 30 december 2010

Länge sen sist...

Ja, det är nu drygt 2 månader sedan bloggen uppdaterades. Anledningen? Först och främst har vi knappt tränat nått sedan utställningen i oktober, så det har inte funnits nått att skriva om. Sen har det hänt lite saker här hemma så vi har haft det lite jobbigt. Jag har överhuvudtaget knappt suttit vid datorn på snart en månad. Har inte heller gjort något med hundarna på den här tiden, vilket märks på sonens leksaker som har blivit söndertuggade. Zelda behöver aktiveras. Så, idag ska vi ta fram klickern och försöka komma igång igen. Om det inte är skitkallt ihelg hade vi även tänkt försöka ta oss ut och träna lite apport utomhus, mer om hur det går kommer senare. 

Nyår närmar sig och jag hoppas att Roxy kommer lära Zelda att raketer inte är något att bry sig om. Vill inte ha en hund som är rädd för nyårsraketerna, gud vad jobbigt.

Men, det känns som att utställningsperioden börjar närma sig. Igår var vi till veterinären och gav hundarna den första sprutan till deras rabiesvaccinering. Förhoppningsvis kommer vaccinet att ta så vi kan åka till Finland och ställa ut till sommaren. Och förhoppningsvis kommer det att gå bra för dogsen där. Som ni kan se på hemsidan så hade vi tänkt att skippa Piteåutställningen i juli för att istället åka till Oulu samma helg. Anledningen var enkel, utställningen i Piteå var nationell och den i Oulu internationell. Men, nu nyligt så såg jag att dom hade ändrat Piteåutställningens status, den är nu internationell. Så, vi vet inte riktigt hur vi ska göra. Konkurransen lär vara mindre i Piteå, men i Oulu är det utställning för alla raserna båda dagarna, vi får alltså två utställningar på en helg där. Hmm...fundersam...Jag hade inte tänkt ställa Zelda på SSRK:s utställning i Piteå i mars 2011. Men jag har börjat funderat om och jag kanske gör det trots allt. Hon har ju fått ganska fina resultat tidigare men då hon bara gått i valpklass har inget registreras. Hon kommer ju nu gå i juniorklass så nu får hon ju tävla mot de stora hundarna, kan ju bli spännande att se hur hon klarar av konkurransen där. Jaja, vi får se.

Well well, snart är Zelda 9 månader och jag hade tänkt att ta ut henne och fota en 9-månadersbild. Inte för att jag tycker att hon förändrats desto mer sedan sist. Men ni kanske ser en förändring. Hon är tunnare i pälsen, resten av valppälsen ska bytas ut nu och håret bara rasar. Hur som helst, det kommer till nästa inlägg.

1 kommentar:

  1. Hejsan! Är det något allvarligt som har hänt? Det ahr inte hörts nåt från dig på ett tag. Är du ledig på Torsdag, kommer du och tränar med oss? Vi ser i alla fall fram emot nya bilder på Zelda. / Helena & Puma

    SvaraRadera